Punavihreä Helsinki-manifesti ja vaalibileet

Teimme seitsemän ehdokkaan porukalla tällaisen punavihreän yhteismanifestin. Manifestin kirjoittamisen lisäksi porukka jakaa yhdessä kasvissoppaa ja pitää bileet Dubrovnikissa 16.10. klo 19 alkaen (esiintymässä mm Steen1, DJ Mariska, Siiri Nordin ja Liquid Sisters).

Porukan jäsenet ovat itseni (vas) lisäksi Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Seppo Lampela (skp), Silvia Modig (vas), Tuomas Rantanen (vihr), Thomas Wallgren (sdp) ja Anna-Maria Kantola (sdp).

PUNAVIHREÄÄ YHTEISTYÖTÄ YLI PUOLUERAJOJEN -MANIFESTI 2008

I Ideologinen yksityistämisinto aisoihin. Varomaton kilpailuttaminen tulee kalliiksi ja keskittää markkinoita. Monopolien synnyttäminen ei ole kenenkään etu. Kaupungin on oltava reilu työnantaja ja vaadittava sitä aina myös ostopalveluidensa tuottajilta.

II Joukkoliikennettä on vahvistettava tukemalla tuntuvasti enemmän lipun hintoja, satsaamalla uusiin raidevaihtoehtoihin, ottamalla käyttöön yksityisautoilua ohjaavat ruuhkamaksut ja karsimalla keskustatunnelin tapaisia vääriä liikenneinvestointeja. Autoilijoiden tulee maksaa parkkipaikoistaan todelliset kustannukset.

III Pääkaupunkiseudun yhteistyössä tavoitteena on liikenteen vähentäminen, palvelujen tasapuolinen kehittäminen ja ylikunnallisen demokratian luominen nykyisen kabinettipolitiikan sijaan.

IV Köyhyyden kierre on katkaistava, kaupungin panosta sosiaalipalveluissa ja työllistämisessä lisättävä. Yksinhuoltajien ahdinko ja lastensuojelun asema tarvitsee erityishuomiota. Harkinnanvaraisen toimeentulotuen käyttöä tulee lisätä.

V Lääkäriaikoja terveysasemalle on saatava tasavertaisesti eri puolilla Helsinkiä. Hammaslääkärijono purettava, hoitojen lykkääminen pahentaa vaivoja ja tulee kestämättömän kalliiksi. Vanhustenhoitoon ja mielenterveyshoitoon tarvitaan lisää resursseja. Päihdehoitojen vahvistaminen vähentää kärsimystä ja myös säästää kaupungin kuluja.

VI Tukea tarvitaan sekä vakiintuneille kulttuurilaitoksille että taiteen vapaalle kentälle. Lähikirjastojen asema ja hintamäärärahat turvattava. Nuorille lisää vapaita ja epäkaupallisia tiloja ja Stop töhryille -hanke roskikseen.

VII Kaupunkiin tarvitaan lisää vuokra-asuntoja ja muuten kohtuuhintaisia eri kokoisia asuntoja siten, että köyhien ja rikkaiden asuminen ei kasaannu alueellisesti. Asunnottomuusongelma on hoidettava.

VIII Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja pitää pienentää ja eritysoppilaiden tuki turvata. Päiväkotipaikka täytyy olla saatavilla läheltä kotia.

IX Suuret viheralueet pitää säästää, täydennysrakentamisessa tulee vaalia lähiluontoa, kulttuuriarvoja ja alueiden erityispiirteitä. Rakennusviraston avohakkuut kaupunkimetsissä seis.

X Kansalaisten osallisuutta on vahvistettava ottamalla perustellut mielipiteet paremmin huomioon päätöksenteossa ja hyödyntämällä kansanäänestyksiä muiden vaalien yhteydessä ja ottamalla käyttöön muita suoran demokratian keinoja.

XI Maahanmuuttajien kotouttaminen on kokonaisvaltainen prosessi. Nyt tarvitaan lisäpanostusta erityisesti työvoimatoimistoihin ja kieliopetukseen. Maahanmuuttajien kynnystä käyttää kaupungin palveluita on madallettava.

XII Kaupungin tulee rajata hankintansa yrityksiin, jotka ovat sitoutuneet keskeisiin kansainvälisiin ympäristö- ja työelämän normeihin koko alihankintaketjussaan. Veroparatiiseissa toimivat yhtiöt on rajattava hankintojen ulkopuolelle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Sivut

Kategoriat

Linkit

Meta

Kalenteri

heinäkuu 2018
ma ti ke to pe la su
« Lok    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
 
%d bloggers like this: